Binnenstad Rhenen
Binnenstad Rhenen

Binnenstad Rhenen

Rhenen ook in de toekomst aantrekkelijk houden voor het winkelend publiek. Dat is het doel van de kwaliteitsimpuls voor Rhenen centrum. Op twee manieren wordt daar aan gewerkt. De gemeente Rhenen gaat het komende jaar het centrum van Rhenen opnieuw inrichten. Daarnaast gaan gemeente en ondernemers samen aan de slag om de leegstand aan te pakken.

Herinrichting openbare ruimte westelijk deel
De Molenstraat, Herenstraat en Frederik van de Paltshof krijgen een nieuw uiterlijk. Brede voetgangersstroken gaan zorgen voor een prettiger winkelklimaat. Nieuwe oversteekplaatsen en een versmalling van de N225 moeten de snelheid van het verkeer omlaag brengen. De Frederik van de Paltshof krijgt een plein met bankjes, groen en een fontein in het plaveisel. In de Herenstraat verdwijnen tien parkeerplaatsen om voldoende ruimte te bieden voor de voetganger.

Eerder zijn de Plantsoenstraat en de M.W. van der Waalstraat aangepakt. De bestrating is vervangen en er is nieuw straatmeubilair geplaatst. Nu is het westelijk deel van het centrum aan de beurt. Doel is het hele centrum dezelfde uitstraling te geven.

Gemeente en ondernemers pakken samen leegstand aan
Gemeente Rhenen en ondernemersvereniging STERC Rhenen gaan samen de leegstand in het centrum aanpakken. De leegstandsaanpak bestaat uit promotieacties en het stimuleren van ondernemerschap en samenwerking. De gemeente en STERC gaan in overleg met de vastgoedeigenaren om hen ook te betrekken.

  • Category : Projecten
  • Date : 30 oktober 2017